top of page

Спливає термін голосування проти забудови Совських ставків


5 днів залишається до кінця голосування за петицію про створення ландшафтного парку «Совські ставки».

Відколи петиція з’явилася на сайті Київради на початку квітня, за неї проголосували понад 7,7 тисяч людей, пише Kyiv Media.

Автори петиції повідомляють, що проект нового Генплану Києва передбачає забудову нижнього каскаду Совських ставків десятками багатоповерхових будинків. На їхню думку, це може призвести до сумних екологічних наслідків; активісти просять Київраду зняти новий проект Генплану з розгляду.

Зокрема, автори петиції повідомляють, що будівництво комплексу на 7 тисяч жителів на Совських ставках загрожує зсувами грунту в сусідніх мікрорайонах — Монтажник і Ширма. Серед інших ризиків— непомірний трафік на проспекті Лобановського та біля метро Деміївська, зростання шкідливих викидів у повітря та знищення заповідної зони.

Активісти вимагають не лише зняти з розгляду Київради новий Генплан, а і розірвати договір на забудову з компанією «Господарник» та розпочати створення на цій території ландшафтного парку зі статусом заказника. Площа парку, згідно з пропозицією, має скласти 20 гектарів.

Минулого року Господарський суд вже видав рішення про розрив договору про оренду землі на Совських ставках із фірмою «Господарник», але воно досі не виконане.

Нагадаємо, на сайті Київради є і інша петиція: про забудову Совських ставків. У липні цього року громадські активісти повідомили, що голосування за цю петицію відбувається не за правилами: віддати свій голос можна кілька разів, особистість підтверджувати не потрібно.

Совські ставки розділені на 2 групи: нижні (балки Совська і Проня в історичній місцевості Пронівщина) і верхні (між проспектом Валерія Лобановського і вулицею Кіровоградська).

Група верхніх ставків представлена 6 водоймами (площею 3,8 гектарів), нижніх — 11 водоймами (понад 8 гектарів).

bottom of page