top of page

Кияни знов зірвали плани забудовника Совських ставків депутата Ігоря Баленка


Сьогодні, 22 травня 2019 року, інвестиційна комісія Київської мерії відмовила забудовнику Совських ставків в змінах до інвестиційного договору, які б відкрили шлях до початку будівельних робіт у зеленій зоні.

Перемогли забудовника, депутата міської ради від БПП Ігоря Баленка, лише завдяки непохитній позиції місцевих жителів та увазі преси. Попри побоювання, що по партійній лінії журналістів "5 каналу" змусять відмовитись від сюжету (забудовник з команди мера Києва Віталія Кличка, який водночас є політичним союзником власника цього телеканалу Петра Порошенка), три знімальні дні не пройшли даремно.

Основні наведені тези проти погодження змін до інвест.договору забудовника:

1. Наразі триває судовий розгляд справи про розірвання договору оренди ставків за позовом Прокуратура міста Києва, яку забудовник програв в першій інстанції та подав апеляцію. Юристи Київради і КМДА підтримали в суді позицію прокуратури! І тому тепер підтримка інвест.комісією забудовника може бути використана останнім, як аргумент у суді про зміну позиції столичної влади. [Хоча юридично інвеcтиційний договір не пов'язаний з договором оренди настільки, щоб вплинути на суд, але численні юристи Баленка намагались і певно будуть намагатись знов притягнути його за вуха в суді як вагомий аргумент.]

2. Інвестиційний договір укладено на будівництво ТРЦ, яке за більш як 10 років забудовник так не спромігся навіть почати будувати. А тепер вже і не збирається, бо вже економічно не доцільно (поруч ОушенПлаза), про що неодноразово заявляв і сам депутат Баленко. Тому намагаються незаконно підмінити ТРЦ багатоповерховою забудовою ЖК на 8000 жителів. Для чого презентують всім незатверджений (!) і незаконний детальний план територій.

Дякуємо журналістам "5 каналу" за об’єктивність в підготовці сюжету. Всім, хто покинув особисті справи, роботу і прийшов у Київраду попри неодноразові погрозі зі сторони "активістів" забудови ОПГ Руслана Гончарова, що лобіює забудовника. [Про цю банду читайте більше за посиланням bit.ly/2VwBHKV

bottom of page