top of page

Активісти знайшли знак STOP забудові на Совських ставках


Невідомі активісти встановили знак "STOP забудові" на нижньому каскаді Совських ставків. Це звичайний дорожній знак STOP з надписами "Совські ставки - це ПАРК без будь-якої забудови" та зображенням черепахи, а також посилання на сайт Sovki.org. Як відомо, цей сайт створений активістами, які виступають за створення парку для всіх киян на Совських ставках та проти багатоповерхової забудови зеленої зони.

Першими про знак у фейсбуці написали місцеві мешканці Вікторія Сирота та Сергій Довганенко.

"Приємно здивована", - пише пані Вікторія.

"Інформаційний вказівник нагадує забудовникам та підрядникам про рекреаційну зону з аномальними природними явищами на території Совських ставків", - пише пан Сергій. За його словами, вітер на ставках може зносити паркани забудовників, а спека - руйнувати будівельну техніку.

Нагадаємо, раніше на зупинках громадського транспорту та проспекті Лобановського та поблизу пішохідного мосту з'явилися трафаретні надписи з рекламою сайту Sovki.org.

Небайдужі громадяни також вивішували банери із закликами на захист Совських ставків, перекривали вулицю Брожка, проводили толоки та ін.

Нагадаємо, Совські ставки очищують повітря від смороду машин, компенсують втрати кисню, до яких призводять аеропорт "Київ", крематорій та автовокзал. За діючим Генпланом тут зелена зона без забудов. На ставках водяться безліч рідкісних рослин та тварин. Замість цього депутати-забудовники Баленко Ігор та Микола Негрич хочуть побудувати на ставках два десятки 12-23-поверхових будинків, де будуть жити та працювати близько 8000 людей.

bottom of page