top of page

12 лютого відбудеться засідання суду по Совських ставках


12 лютого 2019 року Господарський суд Києва продовжить розгляд справи за позовом прокуратури проти ТОВ "Господарник" депутата міськради від БПП Ігоря Баленка про розірвання договору оренди 19 га нижнього каскаду Совських ставків у Голосіївському районі Києва. Про це повідомляє активіст Олександр Юрченко на своїй сторінці в фейсбуці.

"29 січня відбулося судове засідання за позовом прокуратури, на якому розглядали розірвання договору оренди земельної ділянки Нижнього каскаду Совських ставків через невиконання умов договору орендарем. Кияни прийшли вимагати від держави захисту своїх прав. Громада вимагає повернення земельної ділянки до комунальної власності і створення рекреаційної зони, як це декларує генеральний план міста. Засідання відвідали народні депутати, місцеві мешканці, громадські активісти та просто небайдужі. Наступне засідання відбудеться 12 лютого", - написав Юрченко.

Нагадаємо, судовий розгляд в різних інстанціях проти орендаря Совських ставків Баленка тягнеться с минулого року. Адвокати депутата всіляко затягують судовий процес.

Довідка Совські ставки очищують повітря від смороду машин, компенсують втрати кисню, до яких призводять аеропорт "Київ", крематорій та автовокзал. За діючим Генпланом там має бути зелена зона без забудов. На ставках водяться безліч рідкісних рослин та тварин. Замість цього депутати-забудовники Київради Ігор Баленко та Микола Негрич (обидва БПП) хочуть побудувати на ставках два десятки 12-23-поверхових будинків, де будуть жити та працювати близько 8000 людей.

bottom of page