top of page

Орендар Совських ставків виявився власником 21 офшорів


Депутат Київської міськради від БПП Ігор Баленко, який є кінцевим бенефіціаром компанії-орендаря нижнього каскаду Совських ставків ТОВ "Господарник", виявився власником 117 компаній, 21 з них - офшорні. Про це йдеться у розслідуванні bihus.info.

Проте, як показало весняне розслідування програми “Наші гроші з Денисом Бігусом”, далеко не весь його бізнес потрапив до декларації - після анексії Криму Ігор Баленко перереєстрував там на російську податкову 4 компанії і додатково заснував 2 нових.

Довідка Совські ставки очищують повітря від смороду машин, компенсують втрати кисню, до яких призводять аеропорт "Київ", крематорій та автовокзал. За діючим Генпланом там має бути зелена зона без забудов. На ставках водяться безліч рідкісних рослин та тварин. Замість цього депутати-забудовники Київради Ігор Баленко та Микола Негрич (обидва БПП) хочуть побудувати на ставках два десятки 12-23-поверхових будинків, де будуть жити та працювати близько 8000 людей.

6 вересня 2018 року почнеться розгляд судової справи по суті проти компанії ТОВ "Господарник" Баленка з вимогою розірвати договір оренди ставків.

bottom of page