top of page

Екологічна комісія Київради підтримала створення парку на Совських ставках


Вчора, 18 липня 2018 року, лише одного голосу не вистачило Екологічній комісії Київради, щоб підтримати ініціативу за створення парку на Совських ставках у цілому - депутати підтримали тільки окремі пункти петиції. Власне, депутати виступили за парк, але не змогли підтримати вимогу громади про розірвання договору оренди ставків з компанією свого колеги депутата Київради від БПП Ігоря Баленка.

Зараз Совські ставки очищують повітря від смороду машин, компенсують втрати кисню, до яких призводять аеропорт "Київ", крематорій та автовокзал. За діючим Генпланом тут зелена зона без забудов. На ставках водяться безліч рідкісних рослин та тварин. Замість цього депутати-забудовники хочуть побудувати на ставках два десятки 12-23-поверхових будинків, де будуть жити та працювати близько 8000 людей. Щоб повернути землю місту та створити там парк без забудов, потрібно спочатку розірвати договір оренди з компаніїєю Баленка. Якраз на це рішення комісії не вистачило одного голосу.

"Для підтримки місцевої ініціативи в цілому не вистачало одного голосу. Олена Антонова, депутат від "Батьківщини", незважаючи на офіційну підтримку Юлії Тимошенко та Ігоря Луценка, утрималася при голосуванні", - коментує рішення комісії Олександр Юрченко, голова громради Голосіївської РДА, керівник районної організації УКРОПу.

Раніше голова екологічної комісії Київради Костянтин Яловий (на фото вище у блакитній сорочці) всіляко затягував розгляд питання Совських ставків. Минулого тижня, кажуть активісти, його помінчиця обдзвонювала депутатів та казала не приходити на засідання.

bottom of page