top of page

Кияни прибрали Совські ставки замість депутата Баленка


16 червня 2018 року десятки людей взяли участь у толоці на нижньому каскаді Совських ставків (19 га водойм та зелені у Голосіївському районі Києва).

Депутати Київради Ігор Баленко та Микола Негрич (обидва БПП) хочуть забудувати ці ставки багатоповерхівками, але кияни проти. Свій протест вони демонструють не тільки на засіданнях комісій Київради, а ще й у такий спосіб.

Перші активісти прийшли на ставки ще о 9-й ранку, а прибирання закінчилося близько 14-ї години. Хтось приходив, хтось йшов додому - загалом у толоці взяли участь з півсотні осіб. Люди приносили з собою не тільки рукавиці та пакети для сміття, а й граблі, сокири, коси, навіть була одна бензопила. Рибалки з досвідом взули гумові чоботи, щоб вручну почистити річку Совка та ставки.

Прибирати ставки має компанія-орендар ТОВ "Господарник" Ігоря Баленка. Але замість Баленка ставки вже втретє у цьому році прибирали звичайні кияни - мешканці прилеглих до ставків мікрорайонів Монтажник, Совки, Ширма, багатоповерхових будинків на вулиці Кустанайська та проспекті Лобановського та інші. Люди вимагають Київраду розірвати договір оренди з компанією Баленка, повернути Совські ставки місту та облаштувати там парк для всіх киян.

bottom of page