top of page

Провокатори зірвали засідання депутатів Київради на Совських ставках


Фото Олександра Юрченка

19 червня 2018 року відбулося виїзне засідання депутатів екологічної комісії Київради на Совських ставках. У порядку денному був розгляд двох місцевих ініціатив за створення парку на ставках без будь-якої забудови, кожна з яких набрала понад 1000 "живих підписів", а також інціатива за забудову ставків, яка не набрала й 900 голосів. На жаль, депутати так і не змогли прийняти ніякого рішення, оскільки провокатори забудовника влаштували скандал та зірвали фінальне голосування.

Забудувати Совські ставки прагнуть депутати Київради від БПП Ігор Баленко та Микола Негрич. Місцеві мешканці, екологи, зоозахисники та активісти виступають проти будь-якої забудови ставків. Забудовники імітують народну підтримку: привозять бабусь та тітушок у якості "масовки". Цього разу "масовка" зірвала голосування, оскільки настрої депутатів були не на користь забудовника.

Голова комісії депутат від "Єдності" Костянтин Яловий (син київського топ-чиновника часів Омельченка та зять екс-голови Шевченківської РДА Пилипишина) запропонував провести голосування по Совських ставках на наступному тижні після голосування профільної, на його думку, земельної комісії.

Довідково: Нижній каскад Совських ставків - це 19 гектарів водойм та зелені. Там є рідкісні рослини та тварини: десятки видів птахів, болотяна черепаха, видра річкова та ін. Екологи ще у 2017 році підготували обґрунтування створення на цій території заповідника. Совські ставки - легені Києва, нейтралізують шкідливі викиди від розташованих поруч крематорія, аеропорта та автовокзала.

bottom of page