top of page

Екологічна комісія Київради вкотре перенесла вирішення питання Совських ставків


27 червня 2018 року голова екологічної комісії Київради Костянтин Яловий (на фото) оголосив про перенесення засідання комісії на наступний тиждень, оскільки не зібрався кворум. Першими питаннями порядку денного були місцеві ініціативи щодо розірвання договору з орендарем Совських ставків, повернення їх киянам та облаштування там парку.

Зараз ці ставки очищують повітря від смороду машин, компенсують втрати кисню, до яких призводять аеропорт "Київ", крематорій та автовокзал. За діючим Генпланом тут зелена зона без забудов. На ставках водяться безліч рідкісних рослин та тварин. Замість цього депутати-забудовники Київради від фракції БПП Баленко Ігор та Микола Негрич хочуть побудувати на ставках два десятки 12-23-поверхових будинків, де будуть жити та працювати близько 8000 людей.

Екологічна комісія вже не вперше переносить голосування по питанню Совських ставків:

  • 16 травня 2018 року комісія замість вирішення питання створила робочу групу, яка мала розібратися у питанні.

  • Ще за тиждень деякі члени робочої групи приїздили на ставки, але голова комісії Костянтин Яловий проігнорував цей захід.

  • Далі не було кворуму і засідання екологічної комісії перенесли.

  • На черговому засіданні комісії Костянтин Яловий запропонував провести виїзне засідання на ставках, а не приймати рішення у мерії.

  • 20 квітня 2018 року провокатори забудовника зірвали виїзне засідання комісії, Яловий пообіцяв прийняти рішення за тиждень у мерії.

  • І ось знов Костянтин Яловий не зміг зібрати комісію та оголосив про перенесення засідання комісії.

Костянтин Яловий - депутат Київради від фракції "Єдність", син столичного топ-чиновника часів мера Олександра Омельченка та зять екс-голови центрального Шевченківського району Києва Віктора Пилипишина.

bottom of page