top of page

Понад 5000 киян виступили проти проєкту Генплану, який передбачає забудову Совських ставків


Понад 5000 киян підписали петицію проти проєкту Генерального плану Києва, який передбачає забудову нижнього каскаду Совських ставків (на фото).

Про це йдеться у петиції №9645 на порталі Київської міської ради. За діючим Генпланом на Совських ставках має бути зелена зона без жодних забудов.

Що таке Совські ставки

Нижній каскад Совських ставків розташований у Голосіївському районі столиці на 19 гектарах та складається з річки Совка, каскаду водойм та зеленої зони. Ставки очищують повітря від шкідливих викидів автомобілів, що утворюють затори на проспекті Лобановського. Вони також компенсують втрати кисню, до яких призводять робота аеропорту "Київ", крематорія та центрального автовокзалу. На Совських ставках водяться рідкісні рослини та тварини, у тому числі червонокнижні.

Хто хоче їх забудувати

ТОВ “Господарник” (код 30971302) ще у 2008 році за часів мера Леоніда Черновецького орендувала 19 гектарів нижнього каскаду Совських ставків. Ця компанія належить власнику мережі продовольчих магазинів “Фуршет” депутату Київради Ігорю Баленко. Він отримав землю на 15 років для будівництва ТРЦ, але у 2018 році змінив свої плани та просуває через Київраду проєкт будівництва 12-23-поверхових будинків, де будуть жити та працювати близько 8000 людей. Одним з інвесторів проєкту виступив депутат Київради Микола Негрич, пов’язаний із будівельною компанією ГЕОС Девелопмент.

Хто проти забудови

Проти забудови виступають мешканці прилеглих до Совських ставків мікрорайонів Совки, Ширма, Монтажник, багатоповерхівок на проспекті Лобановського та на вулиці Брожка. Серед організацій проти забудови орган самоорганізації населення “Совки”, громадські організації “За Себе”, “Екозагін”, “Водний рух Київщини”.

Будьте уважні!

Прихильники забудови створили схожу петицію з оманливою назвою “за створення парку”, у тексті якої йдеться про будівництво житлового комплексу. Забудовники інвестують кошти у розкрутку шахрайської петиції, вона швидко набирає голоси.

Посилання на правильну петицію: https://petition.kyivcity.gov.ua/petition/?pid=9645


bottom of page