top of page

Голос України: Кияни хочуть парк замість забудови


Мешканці Києва просять створити ландшафтний парк місцевого значення «Совські ставки» замість забудови цієї території, яка запланована проектом нового Генплану Києва, пише парламентська газета "Голос України" із посиланням на петицію на сайті Київради.

Як зазначається в петиції, це завдасть непоправної екологічної та техногенної шкоди. Зокрема може змінитися рух ґрунтових вод, і як наслідок це спричинить руйнацію будинків у мікрорайоні. До того ж автор петиції наголошує, що вирубка зелених насаджень, а також великий автомобільний трафік завдадуть серйозної шкоди повітрю і несприятливо позначаться на здоров’ї жителів прилеглих до цієї місцевості мікрорайонів тощо.

У зв’язку з цим кияни пропонують Київраді зняти з розгляду проект Генплану м. Києва, представленого у 2020 році, згідно з яким запланована житлова забудова нижнього каскаду Совських ставків, та створити ландшафтний парк місцевого значення «Совські ставки», а на його території — орнітологічний і гідрологічний заказник з тією ж назвою.

Варто також зазначити, що торік суд виніс ухвалу про заборону забудовувати Совські ставки, втім, це не завадило забудовнику вирубати велику частину дерев на цій території.

bottom of page