top of page

Kyiv Smart City. Юрченко розповів про Совські ставки

Кияни мають об’єднатися з волонтерами та екологами задля збереження Совських ставків, що в Голосіївському районі столиці. Про таке під час відкритого семінару Kyiv Smart Ecology заявив голова Голосіївського у м. Києві районного осередку партії УКРОП, голова Громради району Олександр Юрченко. На заході щодо збереження водних ресурсів укропівець також наголосив на можливості зникнення рідкісної флори та фауни і самих водойм у разі зведення багатоповерхівок.

«Совські ставки – це унікальна природна пам’ятка, найбільший природний парк Києва, і тут живуть тварини, внесені до Червоної книги. В цих водоймах купалися кияни, проводили дозвілля родини з дітьми, сюди приходили рибалити. А зараз забудовник хоче звести тут двадцять багатоповерхівок. Наші активісти, зокрема, громада Голосієва, беруть участь у засіданнях, просять долучатись громаду, пишуть петиції. Ми не можемо допустити цього лиха. Тому нам зараз важливо знаходити вихід із ситуації разом», – сказав Олександр Юрченко.

Під час заходу Юрченко обмінявся контактами з активістами та екологами.

Kyiv Smart City - захід, присвячений громадським ідеям у різних сферах столичного життя – від охорони навколишнього середовища до бізнесу та інновацій. Він має на меті об’єднати киян, активістів і науковців, які могли б обмінюватися ідеями щодо прогресивного розвитку Києва.

Совські ставки очищують повітря від смороду машин, компенсують втрати кисню, до яких призводять аеропорт "Київ", крематорій та автовокзал. За діючим Генпланом тут зелена зона без забудов. На ставках водяться безліч рідкісних рослин та тварин. Замість цього депутати-забудовники Баленко Ігор та Микола Негрич хочуть побудувати на ставках два десятки 12-23-поверхових будинків, де будуть жити та працювати близько 8000 людей.

bottom of page